Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πόσο σημαντικές είναι τα Soft Facility Services στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις

To Facilities management (Η διαχείριση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων) διαχωρίζεται τυπικά σε δύο ζώνες, στα hard and soft services. Συχνά, πολλοί αγνοούν τη σπουδαιότητα των soft services. Για την ακρίβεια τα soft services είναι σημαντικότατος παράγοντας στα facilities management (για τη διαχείριση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων)

Η παράβλεψη ή η υποτίμηση της αναγκαιότητας αυτών των υπηρεσιών μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία μιας εταιρίας facilities management (διαχείρισης επαγγελματικών εγκαταστάσεων) .
Τα Soft Facility Services είναι απαραίτητα σε γραφεία, σε πολιτιστικά ιδρύματα και κτίρια ή σε οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση. Αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύ σημαντικές για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού, υγειούς και υγιεινού εργασιακού περιβάλλοντος.
Μία επισκόπηση των soft services του facilities management (για τη διαχείριση επαγγελματικών εγκαταστάσεων)
  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ- ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ
  • ΠΡΑΣΙΝΟ
  • ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
Για να καταλάβουμε λοιπόν τη σπουδαιότητα των top 5 soft services στο facilities management (για τη διαχείριση επαγγελματικών εγκαταστάσεων).
1.Καθαρισμοί
Ο καθημερινός καθαρισμός είναι αναμφίβολα μία υπηρεσία ζωτικής σημασίας για τη συντήρηση και τη σωστή λειτουργικότητα οποιουδήποτε επαγγελματικού χώρου. Ο συστηματικός καθαρισμός, ο οποίος διαχωρίζεται στον γενικό και στον βιομηχανικό καθαρισμό, είναι επιτακτική ανάγκη από πλευράς υγείας & υγιεινής.
Οι κοινόχρηστοι χώροι που χρησιμοποιούνται αδιάλειπτα από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, όπως είναι οι τουαλέτες, οι χώροι υποδοχής, τα γραφεία, οι καφετέριες, πρέπει να διατηρούνται καθαροί σε καθημερινή βάση.
2.Πράσινο
Τα δέντρα, οι θάμνοι και τα φυτά γενικότερα χρειάζονται ειδική φροντίδα. Η υπηρεσία πρασίνου συνδέεται με τη συντήρηση των κήπων, και με οποιαδήποτε μορφής χλωρίδα των επαγγελματικών χώρων. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει κηπουρικές εργασίες όπως είναι το κούρεμα του γκαζόν, το πότισμα, το κλάδεμα κλπ. Η αρχιτεκτονική κήπων και τοπίου είναι ένας ολόκληρος τομέας που ανήκει στην υπηρεσία πρασίνου
3.Διαχείριση Απορριμμάτων
Η διαχείριση απορριμμάτων είναι καίριας σημασίας. Η σωστή διαχείριση απορριμμάτων είναι σημαντική για να κρατιόνται μακριά οι ασθένειες. Ο πιο αποτελεσματικός ρόλος της διαχείρισης απορριμμάτων είναι η δυνατότητα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων.
Καλό και θετικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων θεωρείται αυτό που είναι φιλικό προς το περιβάλλον.,/p>
4.Απεντομώσεις-Μυοκτονίες
Η προστασία των επαγγελματικών χώρων από παράσιτα και τρωκτικά είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Η ενδεχόμενη παρουσία εντόμων ( κατσαρίδες, κουνούπια, ψύλλοι, ακάρεα, μύγες, τσιμπούρια, κοριοί κλπ) ή τρωκτικών αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία και σαφέστατα μία αρνητική εικόνα για την επιχείρηση.
Είναι σημαντικό οι απεντομώσεις- μυοκτονίες να γίνονται συστηματικά με σύγχρονες τεχνικές και μεθοδολογίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
5.Αναλώσιμα Υλικά
Η διαχείριση των αναλώσιμων υλικών ( είδη καθαρισμού, υλικά υγιεινής, χαρτικά είδη ατομικής υγιεινής) είναι πολύ σημαντική για την άρτια εξυπηρέτηση των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών ενός επαγγελματικού χώρου.
Για να είναι σωστή η διαχείριση των αναλώσιμων υλικών απαιτείται ακριβής καταγραφή των αναγκών της επιχείρησης, έγκαιρη προμήθεια κάθε φορά των αναλώσιμων υλικών ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος έλλειψης και σωστή οικονομική διαχείριση του προϋπολογισμού για τα αναλώσιμα υλικά.
Προκειμένου να έχετε καθαρό, περιποιημένο και φιλικό προς το περιβάλλον επαγγελματικό χώρο – δεν πρέπει να αγνοείτε σε καμία περίπτωση τα οφέλη των Soft Services. Αν υποτιμήσετε αυτές τις υπηρεσίες, ενδεχομένως να επηρεαστεί αρνητικά η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα από τους ειδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου