Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αύξηση παραγωγικότητας μέσα σε ένα καθαρό εργασιακό περιβάλλον

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επικεντρώνονται σε καινοτόμες στρατηγικές μάρκετινγκ, μοναδικές προσφορές προϊόντων, ελκυστικές πωλήσεις για τις υπηρεσίες, εξαιρετικές ειδικές εκδηλώσεις με σκοπό τις δημόσιες σχέσεις και διατηρούν υψηλά τα ποιοτικά επίπεδα των προϊόντων.

Ενώ όλες αυτές οι προσπάθειες και τεχνικές είναι εξαιρετικοί τρόποι για να βελτιώσει μια εταιρία τα συνολικά καθαρά έσοδα της, υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις όψεις: ένα καθαρό γραφείο.
Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν δίνουν σημασία, αδιαφορούν ή δεν κάνουν καμία έρευνα για τις υπηρεσίες καθαρισμού του γραφείο τους. Το μεγαλύτερο μέρος (αν όχι όλο) της ενέργειάς τους δαπανάται για την εξεύρεση νέων τεχνικών, ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητά της εταιρίας τους.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους ένα καθαρό γραφείο έχει σημαντικές επιπτώσεις επί των εσόδων και των πωλήσεων.

Αυξημένο ηθικό των εργαζομένων

Δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι το αυξημένο ηθικό των εργαζομένων είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Ένα καθαρό γραφείο μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα μέσω του ηθικού. Πολλαπλές έρευνες και παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί την τελευταία δεκαετία, έχουν αποδείξει ότι οργανισμοί που έχουν επενδύσει σε κάποια εταιρία παροχής υπηρεσιών καθαρισμού, έχουν επιτύχει υψηλότερους αριθμούς παραγωγικότητας λόγω του αυξημένου ηθικού του προσωπικού και της οργάνωσής του.

Με άλλα λόγια, το καθαρό γραφείο όχι μόνο αυξάνει το ηθικό των υπαλλήλων τους, αλλά επίσης τους ενθαρρύνει να είναι πιο οργανωμένοι στον προσωπικό χώρο εργασίας τους. Η καλύτερη οργάνωση είναι μια από τις βασικές διαφορές ανάμεσα σε έναν παραγωγικό υπάλληλο και έναν υπάλληλο που δεν συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στα συνολικά έσοδά της εταιρίας. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένας καθαρός και οργανωμένος προσωπικός χώρος εργασίας, βελτιώνει την παραμονή των εργαζομένων στην εταιρία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση του στρες. Για παράδειγμα, ένα γραφείο στο οποίο κυριαρχεί το χάος, δημιουργεί στον εργαζόμενο την αίσθηση του άγχους, της ανοργανωσιάς και της απελπισίας. Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τον συνολικό χώρο των γραφείων. Εάν έχετε ένα καθαρό γραφείο, το επίπεδο του στρες σας μειώνεται και το ίδιο κάνει και των συναδέλφων ή του προσωπικού σας.

Αυξημένη ικανοποίηση των πελατών

Αν πάρουμε την «Apple» ως παράδειγμα, έχει κάποιους από τους πιο καθαρούς σε εμφάνιση και αίσθηση χώρους λιανικής πώλησης παγκοσμίως, όπως επίσης είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες επιχειρήσεις στη σημερινή οικονομία.
Σκεφτείτε για το πώς αισθάνεστε όταν περπατάτε σε ένα καθαρό κατάστημα λιανικής πώλησης σε σύγκριση με εκείνο που έχει σκουπίδια σε κοινή θέα, δακτυλικά αποτυπώματα στους υαλοπίνακες και λεκέδες στο χαλί. Οι πελάτες ή επισκέπτες μιας εταιρίας με αυτήν την εικόνα δεν θα αισθάνονται καθόλου άνετα με τα προϊόντα ή συνολικά με την ίδια την επιχείρηση. Εν ολίγοις, αν μια εταιρία επιλέξει να έχει καθαρά γραφεία για το διοικητικό προσωπικό της ή στα καταστήματα της λιανικής πώλησης, η παραγωγικότητα της εταιρείας είναι σίγουρο πως θα επηρεαστεί θετικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες καθαρισμού επαγγελματικών χώρων επισκεφτείτε την ενότητα «καθαρισμοί» ή απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους σύμβουλους της Manifest Facility Management Services.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου