Στις μέρες μας ο μέσος όρος των ανθρώπων εργάζεται 8 με 10 ώρες. Έτσι, οι έντονοι εργασιακοί ρυθμοί “σπρώχνουν” τους περισσότερους εργαζομένους σε λάθος διατροφικές συνήθειες και ειδικά, στη περίπτωση που δεν έχουμε φέρει μαζί μας φαγητό από το σπίτι ωθούμαστε:
- Είτε στο να παραγγείλουμε ή να αγοράσουμε ,κυρίως για λόγους ευκολίας, έτοιμα γεύματα τα οποία θα είναι χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά.
- Είτε στο να μένουμε νηστικοί για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση τροφής αργότερα στο σπίτι και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.
Ο σωστός τρόπος διατροφής στον χώρο εργασίας είναι απαραίτητος τόσο για την απόδοση μας όσο και για την ίδια μας την υγεία. Γι΄ αυτό:
- Θα πρέπει να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες με μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στην μέρα (4 - 5 γεύματα).
- Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι απαραίτητo να υπάρχουν στην καθημερινή μας διατροφή.
- Κατανάλωση πολλών υγρών όπως νερό και χυμοί, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
πηγή: www.manifest.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου