Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Επιπτώσεις της κακής συντήρησης των κλιματιστικών

"Ποια η δουλειά του κλιματιστικού σε έναν κλειστό χώρο και ποιες οι επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργηθούν στην υγεία των ανθρώπων, όταν αυτό δεν έχει συντηρηθεί σωστά; "

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής απαιτούν, κυρίως λόγο εργασίας, να βρισκόμαστε κλεισμένοι σε έναν και μόνο χώρο για πολλές ώρες της ημέρας. Πολλές φορές, σε αυτούς τους χώρους, οι πηγές καθαρού αέρα δεν αξιοποιούνται με την συχνότητα που θα έπρεπε (π.χ. ανοιχτά παράθυρα για ένα χρονικό διάστημα). Τον ρόλο της ανανέωσης του αέρα που αναπνέουμε, αναλαμβάνουν ο εξαερισμός και ο κλιματισμός του κτιρίου. Τι γίνεται όμως, στην περίπτωση που ο κλιματισμός δεν έχει περάσει από συντήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Η δουλειά του κλιματιστικού είναι να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για εσάς, ρυθμίζοντας και διατηρώντας την θερμοκρασία και τα επίπεδα της υγρασίας στον χώρο. Με πιο απλά λόγια, ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η ποιότητα του εσωτερικού αέρα στο εργασιακό περιβάλλον είναι τόσο σημαντική για τις επιδώσεις και την ευεξία μας, όσο και για την ίδια μας την υγεία.

Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ένα κλιματιστικό που δεν έχει συντηρηθεί σωστά, είναι:
  • Πονοκεφάλους - ζαλάδες
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Ψύξη μυών
  • Αλλεργίες
Η συντήρηση των κλιματικών θα πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο (πριν το καλοκαίρι και πριν τον χειμώνα), ειδικά στους χώρους που χρειάζεται να λειτουργούν για αρκετές ώρες και κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι. Με την συντήρηση επιτυγχάνεται:
  • Διασφάλιση της υγιεινής για τους ανθρώπους.
  • Διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων και η πρόληψη βλαβών. 
  • Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού.

περισσότερα: www.manifest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου