Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Συμβουλές για την ανακαίνιση των χώρων σε παλιά κτίρια

Η Αθήνα είναι ένα τέλειο μείγμα παλιάς και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γνωστή για την 3000 χρόνων αρχιτεκτονική της, η πόλης έχει επίσης και μοντέρνα κτίρια.
Η ανακαίνιση των κτιρίων είναι η μόδα της πόλης. Ανιαρές, παλιές και παλαιομοδίτικες κατασκευές χρειάζονται αυτό το μαγικό ξόρκι που λέγεται ανακαίνιση. Είναι αναμφίβολα λιγότερο ακριβή υπόθεση από την εκ βάθρων κατασκευή. Έτσι λοιπόν προκειμένου να βελτιωθεί η δομή οποιουδήποτε κτιρίου, η ανακαίνιση είναι μια επιλογή.
Η ανακαίνιση είναι ένας καλό τρόπος να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες και να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγορά. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν αυτό το τολμηρό βήμα της ανακαίνισης, κάνοντας τους επαγγελματικούς χώρους των κτιρίων να φαίνονται υπέροχοι και ελκυστικοί.
Αφήστε μας να σας αποκαλύψουμε ένα προς ένα τα μυστικά για μια πετυχημένη ανακαίνιση κτιρίου.
Ξεκάθαρος ο σκοπός. .
Οι διαδικασίες ανακαίνισης είναι βαριές για την τσέπη. Συνεπώς προτού πάρετε την απόφαση, να είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της ανακαίνισης. Υπάρχουν πολλά ακόμα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντήσετε από πριν, οπότε μην ξεχάσετε να φτιάξετε μια λίστα. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε πλήρη επίγνωση του ποιος θα χρησιμοποιήσει τον χώρο και πως.
Σχεδιασμός
Ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε από την ανακαίνιση. Είναι πολύ σημαντικό και καλό να χαρτογραφήσετε τη διαδικασία κι έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε αν όλα πηγαίνουν όπως έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί από την αρχή.
Προετοιμασμένοι για απρόβλεπτα έξοδα
Είναι σχεδόν αδύνατον να σχεδιάσετε έναν απόλυτα ακριβή προϋπολογισμό για την ανακαίνιση. Δεν είναι σίγουρο το πότε θα εμφανιστούν έξοδα που δεν είχατε προβλέψει. Προκειμένου να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε παρόμοιες καταστάσεις με οργανωμένο τρόπο, σας προτείνουμε να υπολογίσετε ένα περιθώριο της τάξεως του 10-20 % του αρχικού προϋπολογισμού για τα απρόβλεπτα έξοδα.
Νόμιμες άδειες
Βάσει της περιοχής και του είδους της ανακαίνισης που θέλετε να κάνετε, μπορεί να χρειαστεί να βγάλετε κάποιες νόμιμες άδειες, για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα το έργο. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε και να σιγουρευτείτε απόλυτα για τις άδειες, προκειμένου να αποφύγετε μελλοντικές περιπλοκές και ταλαιπωρίες.
Καθορίστε ποια στοιχεία αξίζει να κρατηθούν
Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε και να καταλάβετε ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και ποια στοιχεία δεν πρέπει να πειραχτούν. Ένα κτίριο έχει συνήθως κάποια δομικά στοιχεία που πρέπει να παραμείνουν και μετά την ανακαίνιση.
Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την ανακαίνιση παλιών κτιρίων με πιο οργανωμένο και διακριτικό τρόπο.
Οι επαγγελματικές εταιρίες που αναλαμβάνουν εργασίες ανακαίνισης παίζουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμός όλου του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου