Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Φυσικό αέριο και αεριοκίνηση

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές από όλη την Ελλάδα αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο του φυσικού αερίου και έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη του «πράσινου καυσίμου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται σε συνολικά 11 πόλεις, ενώ προωθείται η τροφοδοσία ακόμη έξι πόλεων μέσω τοπικών δικτύων που θα επιτρέπουν την οδική μεταφορά ποσοτήτων αερίου σε συμπιεσμένη μορφή στους χώρους των χρηστών. Κάτοικοι και επαγγελματίες από πόλεις όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα, Χαλκίδα, αλλά και Πάτρα, Άμφισσα, Λειβαδιά, Καρπενήσι, Βέροια και Ορεστιάδα, θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε ενέργεια χαμηλού κόστους.
Διευρύνεται και το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου. Ο υπουργός ενέργειας αναφέρθηκε και στην αεριοκίνηση, σημειώνοντας ότι: «κοιτάμε το θέμα επέκτασης της χρήσης φυσικού αερίου στα οχήματα. Είμαστε πολύ πίσω ως χώρα στην αεριοκίνηση. Υπάρχει ένας σχεδιασμός για τη δημιουργία μέσα στη χρονιά δέκα νέων πρατηρίων στους εθνικούς οδικούς άξονες, τα οποία θα βοηθήσουν και αυτά στην επέκταση της χρήσης». Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΠΑ, η οποία προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης μέσω των πρατηρίων Fisikon, από τα οποία ανεφοδιάζονται ΙΧ, επαγγελματικά οχήματα και ταξί, λεωφορεία και απορριμματοφόρα επενδύει σε υποδομές για να αναπτυχθεί το δίκτυο ανεφοδιασμού. Στα άμεσα σχέδιά της εντάσσεται η ίδρυση νέων πρατηρίων, ενώ ήδη λειτουργούν πρατήρια στην Αττική, στην Κηφισιά στη Νέα Φιλαδέλφεια,  στην Ανθούσα και στα Άνω Λιόσια. Ακόμη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πυλαία και στη Νέα Μαγνησία, στη Λάρισα και στο Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου